Zanim złamiemy ciszę wyborczą>>

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Zamieszczone przez piotrek_os
    Ja sie dziwie dlaczego do sejmu, senatu nie biora ludzi z odpowiednim wykształceniem.
    Bo wybierają ich pijaki, bezdomni, lenie, itp. - a takim jest totalnie obojętne, czy ciałem ustawodawczym będzie prawnik, hydraulik czy inny sportowiec...
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Agamek12
      Zamieszczone przez piotrek_os
      Ja sie dziwie dlaczego do sejmu, senatu nie biora ludzi z odpowiednim wykształceniem.
      Bo wybierają ich pijaki, bezdomni, lenie, itp. - a takim jest totalnie obojętne, czy ciałem ustawodawczym będzie prawnik, hydraulik czy inny sportowiec...
      Nie - tych ludzi wybierają ich partyjni koledzy. Gdyby w wyborach do Sejmu obowiązywały okręgi jednomandatowe - wtedy rzeczywiście moglibyśmy mieć jakikolwiek wpływ na to, kto o nas decyduje w Sejmie i Senacie (choć od teraz w wyborach do Senatu teoretycznie mamy taką możliwość - o ile wyniki wyborów nie zostaną w jakiś sposób zafałszowane). Jednak przy obecnie obowiązującym prawie wyborczym możemy - jako wyborcy - głosować na partię, a nie na ludzi (do Sejmu wejdą ludzie odpowiedni dla partii, która wygra wybory, a nie dla wyborców). Dlatego m.in. demokratyczność wyborów w Polsce jest dla mnie problematyczna - a co za tym idzie, szkoda mi czasu na udział w czymś, na wynik czego i tak nie mam wpływu...
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

Eidos71, masz rację... Nie zmienia to jednak faktu, ze w tej dupokracji do dupy jest to, że głos nieświadomego alkoholika bijącego żonę i pobierającego zapomogę z MOPS-u jest równie (nie)ważny co głos biznesmena dającego pracę kilku tysiącom ludzi...
        Adam... Używam:

Komentarz

• Eidos71
          RS
          • 2011
          • 2050
          • Octavia II (1Z3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Gdyby głosy ludzi z wyżyn (finansowych, biznesowych, czy towarzyskich) miałyby być (oficjalnie) ważniejsze od głosów "mętów społecznych" - wtedy nasza demokracja byłaby chyba zbliżona do demokracji starożytnej (greckiej)... Równość, to równość. Poza tym już dawno wykazano, że demokracja jest ustrojem równie niedoskonałym, jak komunizm, lub kapitalizm...
          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9943
            • Ford

Eidos71, i znów trudno się z Tobią nie zgodzić... Dlatego nie napisałem, że demokracja jest ustrojem złym (ale dobrym też nie), ale że "dupokratyczne" liczenie głosów jest do dupy...
            Adam... Używam:

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

U mnie PO lub RPP

PiS?
              Dla mnie wygrana/program PiSu to:
              - gnębienie porzedniego rządu komisje śledcze/komisje komisji/ komisjie komisji komisji
              - skupienie się na smoleńsku... oczywiście nie na prawdzie ale na dopasowani wszystkiego tak by był to spisek PO i Rosji.

jak się z tym uporają to zaczną gnębić prywaciarzy... mali przedsiębiorcy to przestępcy którzy tylko szukają sposób na kantowanie

Oczywiście jak obiecali pewnie tak zrobią i wspomogą wszystkich... a skąd wezmą pieniądze? A kogo to obchodzi... kolejne rządy będą się martwić zadłużeniem

Dla mnie PiS pokazał że jest bandą oszustów i kłamców jednym...

Wstawianiem się za "Staruchem" i robieniem z niego i "kiboli" ofiar PO. Trzeba być ŚLEPYM by nie widzieć co "Ci ludzie" wyprawiają... Sorry... ale jak prezes Kaczyński nie potrafi przyznać że to są bandyci... to gdzie tu konsekwentna i ostra walka z łamaniem prawa?
              Może zaczną ich ułaskawiać jak poprą PiS w wyborach?

Osobiście życzę każdemu wyborcy PiS by kiedyś stał się ofiarą takiego "Starucha" za którym poręczyli jego wybrańcy.
              pzdr

BTW... osobiście jak coś do kogoś mam to to mówię... Gadanie prezesa Kaczyńskiego o Merkel to takie sranie w banie... ja wiem ale nie powiem. Jak nie chce mówi to niech milczy. gada o twardej i silnej polityce a gdyba coś pod nosem jakby miał urojenia na poziomie Macierewicza. twierdzi że się Niemców nie obawia... ale nie powie. To gdzie ta silna i odważna polityka?
              Adam

Komentarz

• Bartolomeo
                Rider
                • 2010
                • 267

Ja się ciągle zastanawiam: Nowa Prawica, Prawica RP albo PiS.

Usługi tokarskie, frezarskie
                Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                  RS
                  • 2009
                  • 6626
                  • Volkswagen
                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Ten kawał idealnie pasuje do tego ( beznadziejnego i zupełnie niepotrzebnego tematu)
                  Lucyfer w piekle przeprowadza inspekcje. Podchodzi do pierwszego kotła, którego pilnuje aż 10 diabłów i pyta:
                  -dlaczego aż 10 diabłów pilnuje tego kotła?
                  -bo w tym kotle gotują się Amerykanie, oni są ambitni i każdy co chwilę usiłuje wyskoczyć
                  Lucyfer idzie dalej i zauważa kocioł, a przy nim 5 diabłów. Podchodzi i pyta:
                  -czy tu tylko 5 diabłów wystarczy?
                  -tak, w kotle gotują się Anglicy, są ambitni, ale przy tym trochę flegmatyczni więc 5 wystarczy
                  Następnie lucyfer podchodzi do kotła przy którym stoi jeden diabeł i zadaje mu pytanie:
                  -czy Ty tu sam wystarczysz, aby przypilnować kotła?
                  -tak bo w kotle gotują się Niemcy, to zdyscyplinowany naród, więc jeden diabeł wystarczy
                  Lucyfer idąc dalej zauważa kocioł, którego nikt nie pilnuje. Chodzi i szuka jakiegoś diabła, który by mu wyjaśnił zaistniałą sytuację, aż w końcu znajduje gdzieś odpoczywającego diabła, więc podchodzi i pyta:
                  -dlaczego nikt nie pilnuje tego kotła?
                  -bo w nim znajdują się Polacy
                  -Czy Ci ludzie nie chcą wydostać się z tego kotła?
                  -ależ chcą, tylko jak już jeden próbuje się wydostać i wspina się na ściankę, to reszta go łapie i ściąga z powrotem na dół

...a potem dziwimy się dlaczego inne narody z nas się śmieją.
                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No i niech to będzie puenta rozpoczynająca naszą ciszę wyborczą
                    Zapraszam wszystkich do głosowanie w niedzielę.
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...